Волинь Новини

“Спочатку дрони — потім бруківка”: учасники акції у Луцьку намагалися переконати депутатів облради

16 листопада у Луцьку відбулася мирна акція “Спочатку дрони – потім бруківка“. Учасники зібралися на Київському майдані і перепиняли депутатів, які прямували на сесію обласної ради.

Читайте також: На фронті героїчно загинув молодий Герой з Волині. ФОТО.

Обранців переконували більше грошей витрачати на армію та Оборонців України.

“Я ходжу на всі такі мітинги, я вимагаю, щоб у першу чергу були мавіки, тепловізори і техніка. Минулого тижня загинув лучанин Роман Доманов, він виводив групу бійців і своїм тілом прикрив побратимів, а загинув, бо не мав дрона і іншої необхідної техніки”, — каже учасниця акції Алла Демчук.

"Спочатку дрони — потім бруківка": учасники акції у Луцьку намагалися переконати депутатів облради
Учасниця акції Алла Демченко. Фото: Суспільне Луцьк

Один із депутатів, з яким спілкувалися учасники акції — Роман Микитюк. З його слів, на сесію розглянуть питання виділення 4,5 мільйона гривень на енергозбереження санаторію “Пролісок”. На його думку, ці кошти потрібно спрямувати саме на санаторій. Через це обранець посперечався із учасниками акції.

"Спочатку дрони — потім бруківка": учасники акції у Луцьку намагалися переконати депутатів облради, Роман Микитюк
Депутат Роман Микитюк сперечається із учасниками акції. Фото: Суспільне Луцьк

“Нам образливо дуже, бо ми збираємо гроші для мого брата на бойове авто і не можемо зібрати, а гроші з бюджету ідуть невідомо на що і це дуже ображає. Це нестерпно і розуміють це тільки ті, в кого рідні на фронті”, — говорить учасниця акції Яна Тимощук.

"Спочатку дрони — потім бруківка": учасники акції у Луцьку намагалися переконати депутатів облради
Учасниця акції Яна Тимощук. Фото: Суспільне Луцьк

Під час розмови з волинянами депутат Володимир Бондар зобов’язався донести головам фракцій пропозицію учасників акції створити ініціативну групу за участі активістів і обранців громади, які лобіюватимуть питання виділення грошей на потреби ЗСУ.

Мирна акція тривала впродовж години, участь і ній взяли, орієнтовно, 50 людей, порушень громадського порядку не було, сказав Суспільному поліцейський Сергій Грицюк.

Читайте також наші новини у Facebook