Волинь Новини

У Луцьку вшанують пам’ять екснардепа, який загинув на війні

На честь загиблого на війні колишнього народного депутата Сергія Слабенка пропонують назвати школу №5 в Луцьку, де він навчався. Також на фасаді облради планують встановити меморіальну дошку на його пам’ять.

Читайте також: Індивідуальні номери на авто – в Україні змінили вартість послуги

Відповідне звернення озвучила 16 листопада на сесії облради депутатка Людмила Кирда.

Вона нагадала, що 57-річного Сергія Слабенка призвали на військову службу по мобілізації. Він був у складі військової частини на посаді начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу.

Під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області 4 серпня підполковник Сергій Слабенко загинув.

Людмила Кирда наголосила, що Сергій Слабенко активно жив і працював на благо держави, тому на Волині та в інших регіонах країни його знали виключно з позитивної сторони.

Щоб віддати останню данину пам’яті полеглому на війні Сергію Слабенку, було запропоновано встановити на фасаді будівлі обласної ради меморіальну дошку, а також звернутися до Луцької міської ради з пропозицією назвати на честь підполковника та колишнього нардепа школу, де він навчався.

Голова облради Григорій Недопад зауважив, що весь депутатський корпус долучиться до того, аби невдовзі на фасаді будівлі облради з’явилася меморіальна дошка Сергію Слабенку.

Читайте також наші новини у Facebook