Волинь Новини

Зарплата – понад 10 тисяч гривень: на Волині шукають листоношу

Поштове відділення в селі Залаззя, що на Любешівщині, буде працювати п’ять днів на тиждень, зазначила очільниця Волинської філії АТ «Укрпошта» Валентина Варголяк, – пише ІА Волинські новини.

Читайте також: У Луцьку на громадське обговорення винесуть питання перейменування 11 вулиць

Від 10 тисяч гривень на місяць – середня заробітна плата листоноші в селі. Можливі й преміальні доплати. Попри таку пропозицію, охочих не багато, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У середньому 10-11 тисяч гривень у селі можна заробити, якщо працювати ефективно і правильно. З нового року буде переглянуто систему виплати заробітної плати. Її буде збільшено, тому що в нас пройшла оптимізація, в нас суттєво скоротили управлінський штат – не тільки на Волині, а й в усій Україні. Завдяки тому, що компанія оптимізувала свої видатки, з нового року в нас буде підняття зарплати і керівникам, і листоношам. Ідеться про підняття зарплат лише виробничому персоналу, тобто тим людям, які надають послуги», – прокоментувала Валентина Варголяк.

У селі Залаззя на Любешівщині шукають листоношу на поштове відділення, яке вже майже місяць не працює. Місцеві жителі не отримують належних послуг, зокрема пенсій. Люди обурюються: чому вони мають чекати на свої кошти?
Очільниця Волинської філії АТ «Укрпошта» запевнила, що відділення в Залаззі закривати не будуть. Разом із головою громади нині шукають відповідального працівника.

«Відділення буде працювати п’ять днів на тиждень. Зараз доукомплектуємо відділення, шукаємо новий персонал, оскільки на повну зайнятість попередній керівник не погодився… Ми хочемо, щоб село Залаззя отримувало послуги протягом п’яти днів, щоб люди розуміли, що поштове відділення в них працює не три дні по три години, а повний робочий день», – сказала Валентина Варголяк.

Поки що працевлаштувати мають намір тільки одну людину. За словами Валентини Варголяк, один працівник справлятиметься з обсягом роботи на відділенні, але якщо буде необхідність, то введуть ще одну посаду.

Однак після того, як стало відомо, яку заробітну плату отримує генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, селяни із Залаззя обурилися. До слова, його зарплатня сягає понад мільйон гривень.

«У Смілянського – гроші. І хай не бере мільйон за місяць, а хай дадуть на пошту», – наголошують селяни.

Читайте також наші новини у Facebook