Волинь Новини

На Волині лікар, який брав хабарі за довідки, працевлаштувався до іншої медустанови

У Любомльську лікарню прийняли на роботу медика з хабарним минулим. Невропатолог Андрій Сиротюк у Ковелі за хабарі вигадував ухилянтам діагнози та підробляв довідки військово-лікарської комісії, ціна таких медичних «послуг» була 10 тисяч доларів США.

Читайте також: Скандал на Волині: педагоги сільського ліцею протестують проти новопризначеної директорки

«Яка Вам різниця, як я його взяв», – розповів гендиректор Любомльської лікарні у сюжеті ТРК Аверс.

Після того, як на Андрія Сиротюка відкрили кримінальну справу, він визнав вину і підписав з прокурором угоду. Медик відбувся лише умовним покаранням – 2,5 роки іспитового строку.

Андрій Сиротюк далі ходив на роботу у ковельський медзаклад, а після того, як військові попросили розголосу, звільнився. Як коментують у медзакладі, лікар сам приїхав працевлаштовуватись на роботу у Любомль.

Гендиректор медзакладу КНП «Любомльське ТМО» Володимир Дибель відповів, що він працевлаштував Андрія Сиротюка, адже медзаклад потребував невропатолога.

“Ніхто його не лишив диплома, ніхто не лишив його лікарської посади, нічого. Він прийшов, в мене була вакантна посада. Я його прийняв з випробувальним терміном 3 місяці. Дайте мені лікарів, дайте мені, щоб вони хотіли йти на периферію робити”, – відповів Володимир Дибель.

Читайте також наші новини у Facebook