Волинь Новини

Тракториста з Волині ув’язнили на рік за ухиляння від мобілізації

На Волині тракторист одержав рік позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Читайте також: Авто зареєстроване в Луцьку: через польський протест далекобійник помер на кордоні з Україною

Пройшовши медкомісію, чоловік проігнорував виклик у пункт збору для відправки до військової частини.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

У червні обвинуваченому було вручено повістку. Під час судового засідання обвинувачений визнав вину і підтвердив: є військовозобов’язаним, отримав повістку для відправки до ЗСУ. Однак через те, що не бачить себе ефективним воякою, не з’явився до пункту збору мобілізованих, чим ухилився від призову.

Феміда не повірила у щире каяття обвинуваченого. Зокрема, у суді чоловік не висловив почуття жалю, сорому за скоєне, не продемонстрував готовності щось змінити. Суд навіть поставив обвинуваченому провокативне питання: які були б його дії, коли рідний населений пункт окупував би ворог? У відповідь тракторист обмежився мовчанкою.

«Ухилення від мобілізації є серйозним порушенням законодавства, оскільки загрожує безпеці держави та може вплинути на її обороноздатність. Покарання за такий злочин повинно бути належним, щоб відповідати тяжкості порушення і запобігти подібним діям у майбутньому, відображати тяжкість порушення та відстрашувати потенційних порушників. Саме тому санація статті 336 Кримінального кодексу передбачає лише один вид покарання – від трьох до п`яти років позбавлення волі», – пояснив суд.

Водночас Феміда під час ухвалення вироку застосувала статтю 69 Кримінального кодексу. Це дозволило призначити більш м’яке покарання, ніж передбачено законом.

Читайте також наші новини у Facebook