Волинь Новини

Знай наших: у Луцьку нагородили завідувачку клубу села Секунь

У Луцьку з нагоди професійного свята урочисто відзначили діячів української культури та аматорів народного мистецтва.

Читайте також: Ситуація на кордоні Камінь-Каширщини з Білоруссю станом 12 листопада

 

Серед нагороджених 9 листопада 2023 року фахівців – завідувачка клубу села Секунь Ірина Деркач. Про це жінка розповіла Район.Стара Вижівка.

Відзначили її за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток української культури, збереження та відродження національних традицій.

«Культура завжди об’єднує людей, які вкладають в неї душу, терпіння і самовіддану працю. Вона ніколи не продається і не купується. Культура – це не робота, а місія, яка несе добро та красу», − каже Ірина Деркач.

Як розповіла Район.Стара Вижівка Ірина Деркач, вона понад 20 років працює у сфері культури. Закінчила Рівненський гуманітарний університет імені Степана Дем’янчука, має кваліфікацію магістра. За сумісництвом жінка також викладає музичне мистецтво у Дубівському ліцеї.

На запитання, як фахівчиня організовує роботу закладу під час воєнного стану, то Ірина Деркач зазначила, що це і популяризація та збереження  культурної спадщини, і організація культурно-мистецьких заходів.

«Також ушановуємо пам’ять відомих наших земляків, зокрема, художника, уродженця села Секунь Валентина Данилюка.  Працюємо над покращенням умов у клубі. Так, в закладі, який не опалювали понад два десятиліття, встановили котел. Тривають ремонтні роботи», − розповідає Ірина Деркач.

Під час воєнного стану клуб у Секуні став своєрідним волонтерським центром та допомагає Збройним силам України.

Читайте також наші новини у Facebook