Волинь Новини

Суд виправдав трьох волинських посадовців у справі про хабарництво

Шість років тому правоохоронці відкрили полювання на хабарників на Горохівщині. Затримали одразу трьох посадовців: тодішню голову райдержадміністрації, очільника райради і керівника відділу Держгеокадастру. Розслідування тягнулося роками і завершилося виправдальним вироком. Усіх трьох Володимир-Волинський суд виправдав, – пише ІА Волинські новини.

Читайте також: Неподалік Маневич зупинили у стані сп’яніння водія «DAF»

У 2017 році тодішню голову РДА Любов Матвєєву, голову райради Тараса Щерблюка та керівника відділу Держгеокадастру Сергія Рубаху слідчі нібито викрили на отриманні семи тисяч доларів хабара, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За версією слідства, за ці гроші трійця чиновників мала допомогти підприємцеві отримати близько 70 гектарів землі на Горохівщині. Тепер ця справа в апеляційному суді.

Любов Матвєєва запевняє, що конверт із доларами в її кабінеті – то була провокація. Мовляв, про гроші із підприємцем не говорили, а домовлялися про бізнес-план із вирощування ягід.

«Він конверт приніс і поклав мені на стіл. Він лежав дуже довго на столі, приходили люди, приходили мої працівники, я підписувала документи, цей конверт не ховала. Я навіть не знала… Уже пізніше, коли виходила, то його взяла, тому що хотіла побачити, що там. Ми домовлялися про бізнес-план. І я знала, що він є в земельному відділі, і хотіла йому повернути», – сказала ексголова Горохівської РДА Любов Матвєєва.

То як же підприємець міг отримати одним махом 70 гектарів? Слідчі вважають, що тодішній чиновник геокадастру запропонував включити земельні ділянки поза межами села Скригове в межі населеного пункту, а вже тоді «передати такі ділянки загальною площею 70-80 гектарів громадянам по два гектари кожному, копії паспортів яких надасть ОСОБА_16, у власність через рішення Скригівської сільської ради, оскільки голову цієї ради добре знала ОСОБА_7».

Колишня голова РДА Любов Матвєєва таку схему з паспортами людей заперечила: «Землю мали виділяти тільки своїм людям, селянам, по соціально-економічному розвитку, вчителям, медикам. Тільки тоді вони здадуть в оренду йому кожен по тих два гектари…»

Прокурор до суду не з’явився.

«Частину доказів суд визнав недопустимими, – прокоментував виправдальний вирок прокурор Тарас Гуцуляк. – Ми подали апеляційну скаргу на вирок».

Читайте також наші новини у Facebook