Волинь Новини

На Волині жінку оштрафували на 6800 гривень за продаж пачки цигарок

Жінка, яка, перебуваючи на дачі в селі Литовеж, продала незнайомцю пачку цигарок, заплатить 6 тисяч 800 гривень штрафу.

Читайте також: Людська жорстокість: у Ковелі жінка закатувала до смерті свого собаку. ФОТО 18+

В обід 1-го жовтня жінка, перебуваючи на території дачної ділянки №10 дачного масиву «Прикордонник», що в районі річки Західний Буг села Литовеж, продала пачку цигарок марки «Chesterfield blue» за 50 гривень. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

Проти жінки порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі тютюновими виробами).

У суді свою вину не визнала, ствердила, що сигарети з рук не продавала, а також зазначила, що являється особою з інвалідністю ІІ групи, просила суд її суворо не карати.

Хоча у своїх письмових поясненнях, які дала під час досудового слідства, жінка зізналася, що замовила 50 блоків сигарет в інтернеті за 15 тисяч 280 гривень й отримала на «Новій Пошті». А на вихідних 1-го квітня, перебуваючи на дачі №10 масиву «Прикордонник», мовляв, дійсно продала невідомому чоловіку одну пачку сигарет «Chesterfield blue» за 50 гривень. Гроші витратила на власні потреби.

Жінка визнала, що не є приватним підприємцем та не має ліцензії на продаж тютюнових виробів. Вона запевнила: купуючи сигарети, думала, що вони мають марки акцизного збору.

Проти обвинуваченої були і свідчення покупця. Чоловік підтвердив, що того дня дійсно купив сигарети у невідомої жінки, які скурив, а пачку викинув.

Суд визнав жінку винною та призначив їй покарання у виді 6 тисяч 800 гривень штрафу з конфіскацією предметів торгівлі.

Читайте також наші новини у Facebook