Волинь Новини

«Він лазив на кришу і мені лив»: лучанка, квартиру якої затоплює, нарікає на голову ОСББ

Лучанка Валерія Степанова разом із мамою-пенсіонеркою проживають у квартирі сестри на вулиці Рівненській. Мешкають на п’ятому поверсі. Вже не вперше під час опадів дістають різні ємкості, аби врятувати помешкання від підтоплення. Вони неодноразово зверталися по допомогу до голови ОСББ, проте марно.

Читайте також: На Волині викрили керівника підприємства, який продавав стратегічно важливі запчастини росіянам. Фото

«Квартиру затоплює, але ніхто не реагує. Голова ОСББ заявив, що нічого ремонтувати не буде», – розповідає лучанка. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Жінки не знають, куди звертатися. Відремонтувати дах за власні кошти не мають змоги. До того ж, доступ до даху замкнуто.

Вони зверталися до різних інстанцій. Підозрюють, що голова ОСББ почав їм мститися.

«Він свідомо залазив на кришу і мені лив. Це помста, бо я подала на суд на знесення незаконної огорожі», – говорить Валерія Степанова.

Її матір Валентина додає, що протягом року проблем не було, але зранку знову побачили калюжі в квартирі.

«Скрізь капає, ллє… Біля люстри… Здається, він зі шлангу поливав, а воно текло», – каже пенсіонерка.

Журналісти зателефонували до голови ОСББ. Володимир Веремчук про проблему знає, але спілкуватися з мешканками дійсно відмовляється.

«Я знаю, що одна і друга психічно хворі. Загострення бувають… Протягом року ця квартира була переписана на її старшу дочку Світлану, і ця квартира належить Світлані. Я з нею сьогодні мав розмову. Я з нею нормально співпрацюю. Я тільки рік, як голова ОСББ. До цього головою ОСББ була інша людина. Вони теж на нього писали в різні інстанції, обзивали… Я самостійно рішення про виділення коштів приймати не можу. Таке рішення має приймати правління. Правління неодноразово збиралося з цього приводу. Сказали: поки буде заборгованість по цій квартирі, жодних ремонтних дій там бути не може», – коментує голова ОСББ Володимир Веремчук.

Жінки, своєю чергою, запевняють, що справно сплачують за комунальні послуги й перед новим головою боргів не мають. Із попереднім справу довели до суду. Там, як визнають, боргують понад дві тисячі гривень.

До голови ОСББ має запитання ще одна мешканка будинку. Жінка каже, що звітності за використані кошти ще не бачила, як і обіцяних попереднім головою благ.

«Збори останній раз були десь рік назад. Якщо проблеми були і так само топило… Нічого не робиться. Ніхто нічого абсолютно не робить», – говорить Оксана.

Чи вдасться лучанкам і голові ОСББ знайти спільну мову, поки що невідомо.

Читайте також наші новини у Facebook