Волинь Новини

Не видали відвідувачу чек: власника ресторану на Волині оштрафували на 85 гривень

Власник ресторану «Три Бобри» заплатить штраф, бо не видав покупцю фіскальний чек.

Читайте також: У Луцькій міській раді змінили склад постійних депутатських комісій

28-го вересня о 14:58 відвідувачу ресторану «Три Бобри» не роздрукували та не видали розрахункові документи. Порушення виявили під час проведення фактичної перевірки закладу. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

Зокрема, при реалізації алкогольних напоїв маркованих марками акцизного податку через РРО не створювались та не видавались покупцям розрахункові документи встановленої форми та змісту, а саме без зазначення марки акцизного податку серії та номеру, а також не забезпечив зберігання контрольної стрічки протягом встановленого терміну.

Проти підприємця порушили адміністративне провадження за ст.155-1 ч. 1 КУпАП (Порушення порядку проведення розрахунків).

На засідання суду власник ресторану не з`явився, однак надав письмові пояснення, в яких визнав свою вину у вчиненому, запевнив, що порушення вчинив не навмисно та просив розглядати справу без нього.

Відтак суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 85 гривень штрафу. Також він сплатить в дохід держави судовий збір в розмірі 537 гривень.

Читайте також наші новини у Facebook