Волинь Новини

Водій у Луцьку збив чоловіка на пішохідному переході

Водій легковика, який на вулиці Львівській у Луцьку збив на переході чоловіка, відбувся умовним терміном. Також він заплатить 200 тисяч компенсації потерпілому.

Читайте також: На Волинь привезли тіла загиблих Героїв

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд, – пишуть Волинські новини.

З матеріалів справи відомо, що 12 січня після обіду Віктор К. на авто «Опель Корса» рухався в сторону вулиці Володимирської зі швидкістю 65-70 кілометрів на годину. Перед нерегульованим пішохідним переходом поблизу будинку №33 на вулиці Львівській у попутній лівій смузі руху зупинилося два авто. Натомість водій «опеля» продовжив рух зі сталою швидкістю та збив чоловіка 1961 року, який переходив дорогу.

В результаті ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, зокрема черепно-мозкову травму та переломи кісток. Віктор К. на судовому засіданні визнав свою вину та попросив вибачення у потерпілого, відзначивши, що частково відшкодував шкоду.

Врахувавши обставини справи, зокрема й те, що обвинувачений працює водієм, суд призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі, яке замінив на два роки умовно.

Окрім того, суд стягнув на користь потерпілого 200 тисяч моральної шкоди та витрати на правову допомогу. Також винуватець ДТП заплатить понад 43 тисячі КП «Медичне об`єднання Луцької міської територіальної громади» за лікування потерпілого.

Читайте також наші новини у Facebook