Волинь Новини

Ремонт на мільйон: що чекає на спортмайданчик на Київському майдані у Луцьку

Облаштування території одного з найбільших спортивних майданчиків Луцька затяглося через бюрократичну тяганину.

Читайте також: Минають роковини з Дня загибелі хороброго Героя з Волині. ФОТО.

У липні цього року рішення виділити один мільйон гривень на облаштування двору, що по сусідству із ОДА, ухвалили на сесії Луцької міськради. У відповідь на запит громадян, кошти з бюджету спрямували на поточний ремонт. Як слідує з кошторису, близько 900 тисяч гривень вартуватиме лише устелення ділянки штучною ландшафтною травою. Втім, кошти на казначейський рахунок надійшли і це питання активно лобіював у громаді помічник депутата обласної ради Микола Дендіберін. Аби довести почату справу до кінця, тепер, як виявилось, слід дочекатися весни. Це передає журналістка Район.Луцьк.

Доки триває процедура з погодженням поточного ремонту та оголошенням тендеру, замість об’єднуватись, люди розпочали суперечку, мовляв ці кошти – не для критично важливих об’єктів в їх дворі, до того ж, найважливіше – війна і потреби бійців.

Із проханням реконструювати простір для активного дозвілля дітей,  ще влітку 2021 року звернулись до обранців мешканці чотирьох будинків. Як слідує з колективного звернення, назріла небезпека травмування. Двір не знав ремонту понад 20 років, з аварійних гойдалок діти часто падали, ламали кінцівки, травмувались. Не менше людей хвилює також й те, що в прибудинковій території немає належного місця для занять фізичним розвитком, а за цією адресою проживає близько тисячі дітей.

Про перетворення, що чекають на їх двір, розповіли мешканцям  представники Луцької міськради. Виїзна зустріч керівництва Департаменту сім’ї, молоді та спорту з мешканцями багатоповерхівок по вулиці Київський майдан (1,3, 5, 7) відбулась увечері 24 жовтня. Схвильованим лучанам, які прийшли з’ясувати, які об’єкти осучаснять на мільйон, Володимир Захожий повідомив, що виділених коштів вистачить лише на поточний ремонт, зокрема заміну старого ковроліну, футбольних воріт та огородження.

«У вашому випадку це буде поточний ремонт, тому що об’єкт дуже великий, його розмір – 27/30. Це все буде потім зніматися, демонтуватися, облаштовують основу,  ухили для водовідведення і повністю встелять штучну траву. Відбудеться  також невеликий ремонт огородження, тому що 900 тисяч гривень, згідно кошторисних рахунків, вартує одне лише покриття», – зазначив Володимир Захожий.

Як пояснив чиновник, спортивна інфраструктура ремонтується в громаді через Департамент сім’ї, молоді та спорту. Об’єкт, що фігурує в  офіційних документах – один з найбільших спортивних майданчиків у місті, він перейде у відомство після чергової сесії міськради. За процедурою, комісія має поспілкуватися з мешканцями щодо доцільності облаштування спортивного об’єкта на цій вулиці. Як виявилось, схвалення елементарного питання стало яблуком розбрату між людьми. А головне, чим обурювалися та проти чого виступали – футбольне поле під вікнами квартир. На невеликому клаптику землі воно функціонує вже десятки років. В свій час тут відбувалися навіть змагання та ігри. Важливе питання спробували поставити руба: кардинальна зміна умов користування, або благоустрій – після закінчення війни. Втім, як запевнив Володимир Захожий, йдеться про розподільче призначення коштів і виділену суму на інші цілі скерувати не можливо.

«Кошти мають своє розподільне призначення. Міська рада закуповує дрони, авто, тепловізори. На сесії будуть виділені ще додаткові кошти для ЗСУ. Вони стабільно виділяються. Роботи з благоустрою потрібно розпочати вже цього року, інакше виділені гроші будуть забрані і я не впевнений, що нам з нового року під цей майданчик знову їх дадуть», – пояснив він.

Незабаром, як зауважив посадовець, в Луцьку планується ряд спортивних заходів. Зі Львова приїдуть ветерани з інвалідністю (ампутанти), команда футболістів із 12 гравців. Молоді, 20-річні вони хочуть спілкування, просять провести спартакіаду та змагання.

«І це нормально, і так буде далі, і нам потрібні місця для спортивних занять», – пояснював  директор Департаменту.

Вікторія КОМЕНДАНТ