Волинь Новини

Луцькрада закуповує 1600 FPV-тронів та 25 безпілотників MAVIC за майже 40 млн грн

Луцька міська рада оголосила чотири тендери на 38 мільйонів 400 тисяч гривень, які передбачають закупівлю 1600 FPV-дронів та 25 безпілотників Mavic.

Читайте також: Нічна атака російської армії по Україні: скільки дронів збила ППО

Усі тендери на сайті prozorro перебувають на стадії подання пропозицій.

Один із тендерів передбачає закупівлю 1500 квадрокоптерів FPV-типу з акумулятором за очікуваною вартістю 30 мільйонів гривень. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 1 листопада.

Ще один тендер передбачає закупівлю 100 квадрокоптерів FPV-типу з очікуваною вартістю 1 мільйон 900 тисяч гривень. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 26 жовтня.

Також Луцькрада планує закупити безпілотники Mavic. Зокрема, до 31 жовтня триватиме подання тендерних пропозицій на закупівлю 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal з очікуваною вартістю 3 мільйони 900 тисяч гривень.

Такі ж квадрокоптери, але у кількості 10 штук, хочуть закупити за допомогою ще одного тендера з очікуваною вартістю 2 мільйони 600 тисяч гривень. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій 28 жовтня.

Нагадаємо, міський голова Луцька Ігор Поліщук пропонує додатково виділити на потреби Збройних Сил України 50 мільйонів гривень.

Як ми повідомляли раніше, Луцьк увійшов до п’ятірки громад-лідерів із закупівлі дронів, витративши на ці потреби 14 мільйонів гривень.

Також у Луцькій громаді за перше півріччя перевиконали бюджет на 102 мільйони гривень. Ці гроші планують спрямувати на програму підтримки ЗСУ для закупівлі дронів, тепловізорів, старлінків тощо.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення Луцька міська рада виділила понад 130 мільйонів гривень з бюджету та понад 20 мільйонів гривень власних коштів працівників мерії, комунальних закладів, підприємств та установ на підтримку військових.

Читайте також наші новини у Facebook