Волинь Новини

У Луцьку почали приймати на переробку тару з-під побутової хімії та пластикові іграшки

Сировина має бути чистою зсередини та ззовні без паперових етикеток У Луцьку почали приймати на переробку пластикові вироби та ємності HDPE, з маркуванням 2, та пластик РР, з маркуванням 5.

Читайте також: На півдні загинув морпіх з села на Рівненщині. ФОТО.

Це пляшки з-під побутової хімії, шампуні, рідкого мила, стаканчики з-під сметани, відра, каністри, тази, іграшки тощо, повідомляє центр управління відходами “Чистий Луцьк” у Facebook. В повідомленні наголосили, що вироби для переробки мають бути без паперових етикеток, а також чистими зсередини та ззовні. “Тільки в такому вигляді відходи підуть на переробку! В іншому випадку їх прийдеться викинути у загальній смітник”, – пояснили у ЦУВ.

Зазначається, що на переробку не приймають “шуршики”, лотки для їжі, пакування з-під сипучих товарів. “5-ку тепер уже і з-під йогуртів-сметан можна. Супер! Бо раніше його і в інших місцях не брали – казали затонкий. Ну то вже тепер хоч інколи братиму йогурт малому”, – прокоментувала користувачка Валентина Петрук. Нагадаємо, у липні у Луцьку на станції компостування виростили третій врожай зелені та готуються збирати перші огірки та помідори.

Читайте також наші новини у Facebook