Волинь Новини

Волинське підприємство з виробництва м’ясних та м’ясо-рослинних консервів збільшило потужності на 40%

У вересні минулого року нововолинське підприємство «Вербена» отримало вісім мільйонів гривень державних грантових коштів на розширення виробництва та закупівлю обладнання. Однією з умов отримання гранту було створення 25 нових робочих місць.

Читайте також: Начальниця відділення «Укрпошти» на Волині крала гроші і ковбасу

Днями заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Троханенко, начальник управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко та міський голова Нововолинська Борис Карпус оглянули виробничі потужності ТзОВ «Вербена» та освоєння грантових коштів. Про це інформує управління агропромислового розвитку Волинської ОВА.

Вісім мільйонів гривень – максимальна сума гранту, яку може отримати підприємство. Одна із умов гранту – співфінансування в розмірі не менше 30% від суми держпідтримки. Відтак, ще 3,2 мільйона гривень власних коштів ТзОВ «Вербена» направило на розширення виробничих потужностей.

За ці кошти підприємство закупило обладнання та проводить будівництво холодильного цеху з подальшою комплектацією його холодильним обладнанням, що дозволить зберігати близько 600 тонн сировини.

Також 25 нових працівників вже трудяться на підприємстві. До слова, через додатково створені робочі місця на виробництві, створили ще одну посаду кадровика. Загалом, на підприємстві працює 104 людини.

Зі слів заступника директора по виробництву Віталія Корнійчука, залучення грантових коштів дало можливість на 40% збільшити виробничі потужності ТзОВ «Вербена», а по окремих позиціях – на 50%.

«Це – супер програма, тому що це – не подаровані для нас кошти. Ми ці кошти продовж трьох років повертаємо податками. Це, свого роду, кредитування безвідсоткове. Також ми користуємося програмою «Доступні кредити 5-7-9», бо без кредитних коштів досягти результатів важко», – розповів Віталій Корнійчук.

«Підприємство потужне. Сьогодні ми бачили як виготовляють продукцію, яка йде на потреби населення в забезпеченні продуктами харчування. Ми підтримуємо підприємства, які дають змогу і міський бюджет поповнити і людей працевлаштувати. По цій держпідтримці 6 переробних підприємств області залучили майже 40 мільйонів коштів і створили додаткових 135 робочих місць. Усі ці кошти повертають в бюджет податками. Ще декілька заявок від місцевих підприємств в процесі розгляду», – оглянувши ТзОВ «Вербена» зазначив Олександр Троханенко.

Довідково: основним напрямом діяльності ТзОВ «Вербена» є виробництво м’ясних та м’ясо-рослинних консервів ТМ Verbena Meat. Підприємство має власні виробничі потужності та складські приміщення площею 5 тисяч м². Потужність виробництва – 250-300 тонн готової продукції (500 тисяч штук консервів в місяць) та 100 тонн м’ясної продукції.

Виробництво відповідає стандартам НАССР. Продукція користується попитом як для щоденного вживання, та як стратегічні продуктові запаси, які мають тривалий термін зберігання та високу поживну цінність.

За 2022 рік ТзОВ «Вербена» виробило продукції на суму 66,3 мільйона гривень, за 2023 рік – на 99,9 мільйона гривень.

Читайте також наші новини у Facebook