Громада з Волині презентувала проєкт «3D-подорож кулінарною нематеріальною спадщиною “Смідинська капуста”», який реалізовано за підтримки Український культурний фонд.
Про це повідомили у Смідинській громаді.
«Поринь в подорож гастроспадщиною “Смідинська капуста», – зазначають у дописі.
Зазначимо,
«Смідинська капуста» – це традиційна страва з капусти запеченої у печі з додаванням часнику, олії та квашених огірків. Як розповіли на сторінці Центру культури, дозвілля, спорту та туризму села Смідин – розтоплюється піч, потім на черен (дерев’яне, перегоріле вугілля) кидають капусту, закривають піч та заліплюють дверцята піском та глієм. Зазвичай цей процес робиться на ніч. Вранці капусту виймають з печі, заправляють та споживають. Мешканці села Смідин називають це – коронною стравою будь-якого застілля.
До слова, це проєкт має на меті популяризувати елемент гастрономічної культурної спадщини, а саме Смідинську капусту, через 3D-тур місцями, де готують цю традиційну їжу.
Переглянути 3D-тур – можна за посиланням
Читайте також наші новини у Facebook