Волинь Новини

У вихідні опалення у Луцьку переведуть в енергоощадний режим

21 та 22 жовтня у Луцьку прогнозують потепління. Стовпчики термометрів піднімуться вище 20 градусів тепла. У зв’язку із цим тепло до будинків подаватимуть в енергоощадному режимі.

Читайте також: У ВНУ на благодійному марафоні зібрано понад 316 тисяч гривень для ЗСУ

Теплоносій в мережі буде, його подачу не припинятимуть, розповів Суспільному речник державного комунального підприємства “Луцьктепло” Антон Безносиков.

З його слів, рішення про те, якого температурного режиму дотримуватися у квартирах лучан, вирішують балансоутримувачі багатоквартирних будинків.

“У багатьох будинках стоять ІТП, там голови ОСББ вирішують чи перекривати тепло, чи ні, та як загалом регулювати температурний режим. Також стоять датчики температури, які самостійно регулюють подачу тепла в залежності від погоди”, — говорить Антон Безносиков.

На деяких котельнях, каже речник підприємства, зокрема на Карбишева, неможливо припинити подачу теплоносія, бо люди залишаться не лише без опалення, а й без гарячої води.

Обліку, скільки будинків з ІТП відмовилися від обігріву будинків, у підприємстві не ведуть. Напередодні Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що станом на 19 жовтня було увімкнено 100% котелень, теплоносій подано майже в 82% будинків. Частина багатоповерхівок поки відмовились від подачі теплоносія з метою економії.

Читайте також наші новини у Facebook