Волинь Новини

У лісах Волині та Рівненщини зберуть 52 тонни жолудів

Навіщо потрібен такий врожай, розповіли у Поліському лісовому офісі:

 – Щороку у жовтні-листопаді лісівники заготовляють насіння дуба. Саме в цей час опадає жолудь, який уже гарно дозрів і тому найкраще підходить для висівання. Зважаючи на погодні умови, цього року збір може тривати ще й у листопаді.

Загалом на Волині та Рівненщині планують зібрати 52,4 тонн насіння дуба, передає Рівне Вечірнє.

Цей рік щедрий на врожай жолудя. Що точно дасть можливість реалізувати задумане. Жолудь лісівники беруть із найкращих дерев. Щоб у майбутньому молоді насадження були сильними.І збір дубового насіння, і його висівання на розсадниках, і згодом висадження сіянців на лісових ділянках та догляд за ними – для лісівники Полісся завжди було особливо цінним. Дуб у лісах нашої місцевості – не просто деревина цінної породи, а дуже важлива частина екосистеми.
Звісно, збір насіння – то лише початок ретельної роботи над вирощенням могутніх дібров. Попереду перевірка якості насіння. Його сортування та правильне зберігання. Частину жолудя лісівники висіють одразу восени у посівне відділення. А частину навесні – у касети вкладатимуть пророщений жолудь для вирощення сіянців із закритою кореневою системою.

Читайте також наші новини у Facebook