Волинь Новини

Хороброму бійцю з Волині виповнилося б 30 років. ФОТО.

У бою за незалежність України загинув Корецький Юрій Юрійович.

Народився 16 жовтня 1993 року у Ковелі. Навчався у ЗОШ №13. З дитячих років займався спортом (карате, футбол, кікбоксинг). Призер та переможець спартакіади, чемпіонатів України, області, міста з кікбоксингу, кандидат у майстри спорту.

У 2010 році вступив до Східноєвропейського державного університету імені Лесі Українки на факультет фізичного виховання, спорту та здоров’я.
По закінченню вишу вів підприємницьку діяльність, працював тренером в одному з фітнес-клубів міста. Захоплювався страйкболом, разом з друзями створили команду і брали участь у змаганнях.

У 2017 році одружився. Разом із дружиною Марією виховували донечку Марію.
Завжди проявляв активну громадянську позицію. З початку повномасштабного вторгнення брав участь у забезпеченні громадського порядку в Ковелі. Займався тактичною підготовкою, навчав володінню зброєю мешканців міста. Намагався потрапити до лав ЗСУ, хоча був комісований через проблеми зі здоров’ям, що виникли внаслідок спортивної травми.

7 травня 2022 року призваний на військову службу Ковельським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки в 100-ту окрему бригаду територіальної оборони. Отримав звання молодшого сержанта, служив командиром відділення, навідником кулеметного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки 54-го окремого батальйону.

У червні 2023 році нагороджений відзнакою Західного управління ТРО.

Завжди вмів підбадьорити та підтримати побратимів. Понад рік мужньо боронив Україну.
Загинув під час бою 28 липня 2023 року біля села Торське, неподалік міста м.Лиман, Донецької області.
Герою, справжньому воїну і українцю Юрію Корецькому було лише 29 років.

Похований на Алеї Героїв Ковельського міського кладовища.

Читайте також наші новини у Facebook