Новини

В ЗСУ прокоментували інформацію щодо мобілізації жінок

Начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо, прокоментував інформацію, що начебто до призову на військову службу будуть викликати всіх громадян, включаючи жінок.

 

Читайте також: На Волині чоловік “зливав” місця вручення повісток

 

“Зараз жінки-медики просто встають на військовий облік, але це не означає мобілізацію. Це для загального заспокоєння. Це для ого, щоб виконати вимоги законопроєкту про військовий облік”, – сказав він в ефірі телемарафону.

За словами Фітьо, зараз мобілізація в Україні стосується чоловіків від 18 до 60 років, які за станом здоров’я можуть проходити військову службу в Збройних силах України.

“Основний меседж, який хотів би всім нагадати: обов’язок захищати свою країну прописаний в Конституції України та для того, щоб бути готовим виконувати свій обов’язок по захисту України – необхідно з’явитися у свої територіальні центри комплектування та соцпідтримки та оновити свої облікові данні”, – закликав він.

Як приклад він навів інформацію про хворобу військовозобов’язаного або право на відстрочку від служби – ці данні також потрібно надати ТЦК.

“Так само і жінкам: потрібно особисто приходити в центри комплектування, надавати весь перелік документів, який є”, – додав військовий.

Читайте також наші новини у Facebook