Новини

Українського ексрозвідника підозрюють у держзраді через заклики до співпраці з РФ

Колишній кадровий український розвідник перейшов на бік РФ і закликає до співпраці з окупантами. Йому повідомили підозру в держзраді.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Читайте також: Судитимуть захисницю МП Кохановську, яка блокувала перехід церков до ПЦУ на Волині

Займається підривною діяльністю вже 10 років

Експравоохоронець до квітня 2014 року працював у розвідувальному органі України. Володіючи відповідними фаховими навичками, досвідом і спеціальними знаннями у сфері проведення інформаційних операцій, з 2013 по 2023 рік він допомагав державі-агресору в проведенні підривної діяльності проти України.

Координуючи свої дії з представниками РФ, він здійснював інформаційну діяльність під псевдонімом і вигаданою легендою незалежного аналітика та публіциста.

Підозрюваний поширював наративи російської пропаганди, які, починаючи з 2013 року, використовувалися вищим військово-політичним керівництвом РФ.

Колишній розвідник утік до Росії

У 2015 році ексрозвідник виїхав до РФ, де продовжив співпрацю з ворогом.

Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України, підозрюваний не припинив свою підривну діяльність, а й надалі систематично поширював російські наративи: виправдовував дії збройних сил РФ, закликав громадян України співпрацювати з окупантами та вчиняти дії з метою ліквідації української держави.

Читайте також наші новини у Facebook