Новини

Зрадників, які коригували вогонь по селі Гроза на Харківщині, знайшли: хто вони

Служба безпеки “по гарячих слідах” встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня, коли загинуло 55 людей.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Молодий Буковинець.

Читайте також: Очільниця Камінь-Каширської РВА повідомила про ситуацію на кордоні станом на 11 жовтня

Зловмисниками виявились двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік окупантів.

За це вони отримали “посади” у лавах окупаційного “управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області”. Там одного з них призначили “водієм конвойної групи”, іншого – “інспектором дорожньо-патрульної служби”.


Перед звільненням регіону обидва зрадники разом із родинами втекли до РФ, де продовжили працювати на користь країни-агресора. За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території.

Вони дізнавалися інформацію під виглядом дружніх розмов та листувань у месенджері. Зрадники випитували у людей відомості про дислокацію Сил оборони та масові заходи на території регіону.

Від початку жовтня цього року обидва фігуранти почали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. Вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов’язково загинуть мирні мешканці – їхні знайомі з села Гроза, зокрема й ті, хто надавав їм інформацію.



Читайте також наші новини у Facebook