Волинь Новини

За хабар судять колишнього військового комісара з Волині

Узяв хабар, щоб відмазати податківця від призову в армію. Йдеться про колишнього військового комісара Рожищенського військкомату Олега Гаврилюка. Нібито два роки тому він узяв тисячу доларів хабара. Згодом отримав посаду в центрі комплектування в Луцьку.

Читайте також: Водія легковика, який вчинив смертельну аварію, оштрафували на 68 тисяч гривень. Фото

Слідчі та прокурори впевнені, що колишній військовий комісар Рожища взяв хабар за відмазування одного з працівників Податкової служби. Захисник обвинуваченого переконує: податківець хотів тільки уточнити порядок призову, повідомляє ТРК «Аверс».
Нині справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

Захисник колишнього військового комісара впевнений: заявник – провокатор.

Натомість прокурор наголосив: помічені гроші, які заявник приніс на зустріч із військовим, – його особисті.

Адвокат же сумнівається, що заявник мав тисячу доларів. Мовляв, його розшукує виконавча служба за несплату аліментів.

«Ми вважаємо, що це необліковані кошти правоохоронного органу, який фактично використав їх при проведенні провокації», – сказав адвокат Сергій Міліщук.

Як додав, від постанови про негласні слідчі дії до заяви свідка про повернення йому тисячі доларів минуло п’ять місяців. Також сторона захисту забажала отримати довідку про доходи заявника.

«Особа не платить аліменти, перебуває в розшуку, не має доходу та ухиляється від суду, аби надати довідку про доходи. Якщо не надасть, ми будемо заявляти клопотання, щоб суд офіційно витребував довідку про доходи. Чи дійсно свідок мав фінансову спроможність надавати такі кошти для проведення слідчих дій? Бо в цьому випадку виконавчі провадження по аліментах не закриті. Ми будемо направляти в виконавчу службу повідомлення про те, що в особи є тисяча доларів, яку можна направити на сплату аліментів», – сказав адвокат Сергій Міліщук.

Наступного разу в суді будуть досліджувати відеодокази.

Читайте також наші новини у Facebook