Волинь Новини

“Сказав, що не буде ховатися за спинами дітей”: спогади про загиблого на війні бійця з Волині Євгена Головчака

Як розповіла Суспільному вдова бійця Любов Головчак, авто чоловіка підірвалось на танковій міні поблизу села Петропавлівка Куп’янського району, — розповіла Суспільному Любов Головчак.

Уже рік жінка сама виховує шістьох дітей та доглядає за господарством.

Вдова розповідає, що третього березня 2022 року Євгенові принесли повістку. У військкоматі чоловік не зізнався, що має шістьох дітей.

“Мені говорив, якщо ми будемо сидіти тут, то вони прийдуть до нас і будуть знущатися з наших дітей. Сказав я за твоєю спідницею і спинами дітей ховатися не буду”, — пригадує жінка.

Загиблий на війні волинянин Євген Головчак
Євген Головчак. Фото: Суспільне Луцьк

Каже, що з того дня почалося життя від дзвінка до дзвінка: “З телефоном спиш, їсиш, з телефоном дітей до школи відправляєш, з телефоном просто живеш. Ми навіть в те літо в ліс перестали ходити, бо боялись пропустити його дзвінок”, — говорить Любов.

Зі слів жінки, згодом вона зібрала документи про те, що чоловік — багатодітний батько. Їх відправила командиру, той пообіцяв оформити документи на повернення військовослужбовця додому, а ввечері того ж дня прийшло повідомлення про загибель Євгена.

Найменшій донці Світлані — два роки, найстаршому сину Віталію — 16. Він навчається на механізатора.

"Донька вступила до правничого ліцею, щоб йти стопами батька": осиротіли шестеро дітей воїна з Волині Євгена Головчака
Родина Євгена Головчака. Фото: Суспільне Луцьк

14-річна донька Катерина, цього року вступила на навчання до Луцького правознавчого ліцею.

“Коли одягнула форму, то ще більше стала схожа на тата. Я пішла в цей ліцей, щоб надалі служити народу України та боротися з корупцією та підтримувати народ”, — говорить дівчина.

"Донька вступила до правничого ліцею, щоб йти стопами батька": осиротіли шестеро дітей воїна з Волині Євгена Головчака
Донька Євгена Світлана Головчак. Фото: Суспільне Луцьк

Після втрати чоловіка, говорить Любов Головчак, мусила навчитися водити авто. Жінка самостійно облаштовує побут в новій оселі. Каже: у залі будуть світлини чоловіка, яких зробила багато, їх часто розглядає.

Родина загиблого на війні Євгена Головчака
Любов Головчак показує сімейний фотоальбом. Фото: Суспільне Луцьк

Поховали Євгена Головчака на кладовищі рідного села Криничне. З того часу, каже жінка, єдиною розрадою є діти, які дуже схожі на батька, залишились спогади у фотографіях та наручний годинник Євгена, у якому досі не сіла батарейка.

Читайте також наші новини у Facebook