Волинь Новини

85-річна мама депутата з Волині виграла понад 400 тендерів

Як у 85 років стати успішною підприємицею та заробити кілька мільйонів гривень, аби забезпечити свою старість, добробут дітей і онуків? Усе можливо, якщо ви не проста бабуся, а комп’ютерний геній і добре розбираєтеся у вебхостингу, програмуванні та встановленні кондиціонерів. Ну, а якщо ви ще й мама голови фракції «Слуга народу» в міській раді, то ваші таланти враз примножуються, – пише ІА Волинські новини.

Історії успіху ковельської бабусі Любові Клімук дивуються всі. Її бізнесову жилку журналісти помітили давно, ще коли три роки тому вона виграла тендер на закупівлю послуги вебхостингу для сайта Ковельської міської ради, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

А нещодавно жінка виграла тендер на встановлення кондиціонера. Його оголосив виконком Ковельської міської ради. Така послуга міськраді обійдеться в 10 тисяч гривень.

За повідомленням ковельських ЗМІ, Любов Клімук – матір голови фракції «Слуга народу» Ковельської міської ради Вадима Клімука. З міською радою тісно пов’язаний не лише син Любові Клімук, а й безпосередньо її бізнес.

Наприклад, за останні чотири роки, відколи син став депутатом, Любов Клімук виграла 416 закупівель (в основному допорогових, тобто безконкурсних) на близько три мільйони гривень. Майже всі пов’язані з комунальними закладами Ковельщини. Рекордсменом по закупівлях є Ковельське територіальне медичне об’єднання.

Кошти медичний заклад переважно витрачав не на медичне обладнання, а на комп’ютерну техніку та її обслуговування. Зокрема, в січні цього року лікарня витратила 228 тисяч гривень на послуги з обслуговування та ремонту офісної техніки. Цього ж місяця Любов Клімук надавала закладу послуги з диспетчеризації пристроїв GPS.

Успішно займається бізнесом і Юрій Клімук, рідний брат депутата Вадима Клімука. Він виграв тендерів у комунальних закладах Ковельщини на понад п’ять мільйонів гривень.

Про історію успіху родичів журналісти вирішили запитати в депутата Вадима Клімука. Проте він не відповів на телефонні дзвінки та повідомлення.

У реєстрах журналісти знайшли номер телефону 85-річної Любові Клімук. Щоправда, відповіла її невістка.