Волинь Новини

У ВНУ – масштабний ярмарковий марафон для допомоги війську

Університет імені Лесі Українки продовжує систематично працювати над допомогою ЗСУ. 27–28 вересня у нашому ЗВО відбувся масштабний ярмарковий марафон, до якого долучилися всі структурні підрозділи.

На кожному з факультетів облаштували спеціальні локації. Там продавали смаколики, сувенірну продукцію, книги та чимало іншого. Окрім цього, аби зібрати кошти для наших Героїв, студенти організовували спеціальні аукціони, презентували патріотичні мистецькі номери.

ярмарокярмарокярмарокярмарок

Зокрема, крім різноманітних смаколиків, студенти факультету психології організували благодійні мінітренінги для психологічного розвантаження, малювання портретів; на локації географічного факультету грав джаз-бенд; представники факультету фізичної культури, спорту та здоров’я за донати грали в шахи та шашки з усіма охочими; у Навчально-науковому фізико-технологічному інституті організували виставку обладнання, яке використовують працівники ДСНС під час розмінування територій і порятунку людей.

ярмарокярмарокярмарокярмарок

Перебуваючи на факультетах, ректор Анатолій Цьось наголосив на тому, що зараз у Лесиних людей є два головні завдання – навчатися і допомагати ЗСУ. Саме друге завдання, за його словами, наблизить Перемогу Україні у війні. Для цього, власне, в Університеті імені Лесі Українки й організували ярмарковий марафон.

ярмарок

Анатолій Цьось зазначив, що зібрані кошти буде витрачено на потреби 100-ї окремої бригади територіальної оборони Волині, 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого та Луганського прикордонного загону.

«Я дуже радий, що ми сьогодні проводимо цей марафон. Звичайно, що наше основне завдання – навчання та якісна освіта, від цього залежить наше спільне майбутнє. Але майбутнього не буде без перемоги України. Тому ми й організовуємо сьогоднішні заходи. Волонтерство – надзвичайно важлива робота під час війни. Усі зібрані кошти використаємо на потреби Сил оборони України. Дуже важливо, що ми долучаємося до допомоги та наближення нашої Перемоги», – сказав Анатолій Цьось.

Фінішував перший день ярмаркового марафону на факультеті іноземної філології. Тут відбувся благодійний аукціон, на якому продали лоти від ректора, проректорів і декана. Наразі на факультетах тривають ярмарки,  дійство відбудеться і у Відокремленому структурному підрозділі “Фаховий коледж технологій, бізнесу та права”.

ярмарокярмарок

ярмарок

Про загальну суму зібраних коштів ми повідомимо згодом на офіційному сайті ВНУ імені Лесі Українки й офіційних платформах Університету в соцмережах.

ярмарок

ярмарок

ярмарокярмарокярмарокярмарокярмарокярмарокярмарокярмарокярмарокярмарок