Важливо Волинь Новини

Прорив чи диверсія? Чому не витримала труба Гнідавського цукрового заводу на вулиці Львівській?

Днями на вулиці Львівській стався порив труби Гнідавського цукрового заводу на вулиці Львівській. Здавалося б, нічого незвичайного, але це викликало неабиякий ажіотеж журналістів та депутатів місцевої селищної ради, які опинили на місці події чи не раніше працівників самого заводу. Чому така цікавість до звичайого пориву труби, адже у місті чи не щодня стаються такі несподіваники, але ніхто з журналістів не їздить на такі надзвичайні події. У цьому та іншому розбиралися журналісти Волинь infa.

Директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха певнить, що такий порив зовсім не випадковість та каже, що має цьому неспростовні докази.

Нагадаємо, що четвер на вулиці Львіській поблизу полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу стався порив труби. У перші години, це нагадувало подію зі справжнього бойовика: журналісти знімають, депутати коментують, на місці працює три екіпажі поліції та слідчо-оперативна група.

Як виявилось згодом, що цей порив зовсім не випадковість, а наслідки такого могли б бути набагато гіршими, наприклад розмило б дорогу.

“Найперше що ми подумали, що труба стара, тому і стався порив. Але при огляді місця пориву та місця де впадає ця труба виявилось, що хтось навмисно перекрив заслінки, відповідно у трубі стався високий тиск, ось її й рвонуло. Які могли б бути наслідки цієї диверсії, бо саме так я це називаю, диверсією проти одного з найпотужніших підприємств в області, я й боюся подумати. Можна сказати, що ми відбулися легким переляком”, – переконаний Василь Муха.

Посадовець каже, що має підозрюваних і вже направив відповідну заяву до правоохоронних органів.

До слова, журналісти одного телеканалу, що належить місцевому олігарху, які першими опинилися на місці події, заявляли, про “повний рів фекалій” та нестерприй сморід. Та того дня, саме в ті години, чи то за збігом обставин, чи за волею долі Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області проводило дослідження атмосферного повітря, в тому числі і біля полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу і не виявила перевищення концентрації забруднюючих речовин у повітрі, що підтвердила відповідним протоколом.

Однак, крапку у цій історії мають поставити правоохоронні органи. Та беручи до уваги сукупність фактів, напрошується висновок, все що відбуваються навколо Гнідавського цукрового заводу, випадковий почерк подій, які часто трапляються.

Далі буде..