Волинь Новини

Рожищенський край: чоловік, який влаштував розбій, може сісти за ґрати на 15 років

Прокурори Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 26-річним жителем міста Яворова Львівської області розбою в умовах воєнного часу.

Окрім того, він заподіяв одному з потерпілих легкі тілесні ушкодження. Про це 27 вересня повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

Увечері 31 липня 2023 року нетверезий молодик поблизу магазину в селі Переспа Рожищенської громади напав на двох жителів Житомирщини, які працювали на будівництві.

32-річного потерпілого він ударив кулаком в обличчя, а 43-річного побив до непритомності й відібрав сумку з гаманцем та мобільний телефон.

Подальшу долю обвинуваченого, який перебуває під вартою, вирішуватиме суд. Досудове розслідування вели фахівці Луцького районного управління поліції ГУНП в області.

Згідно із санкцією частини 4 статті 187 Кримінального кодексу України, за розбій, вчинений в умовах воєнного часу, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.