Волинь Новини

80% з військового ПДФО Ківерцівська громада спрямувала на оборонний комплекс

“Чому військовий ПДФО має залишитись в громадах? До прикладу нашої громади, в бюджет Ківерцівської громади надійшло 66 млн грн ПДФО з військових, а 53 млн грн, а це 80% від суми, були спрямовані на підрозділи ЗСУ та силові структури.” – наголошує Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук.
Зазначу, що під час воєнних дій на території нашої держави покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів Збройних сил України є одним із пріоритетів у роботі Ківерцівської міської ради.
Спільно з депутатським корпусом працюємо над запитами з військових частин та виділяємо кошти на придбання бензовозів, квадрокоптерів, квадроциклів, зарядних станцій, турнікетів тощо.
Також надаємо фінансову підтримку для підрозділів силових структур, які також виконують бойові завдання із захисту територіальної цілісності України. Також на крайній вересневій сесії ми додатково виділили ще 3.5 млн на закупівлю товарів для потреб в/ч., а саме для закупівлі міні – екскаватора ВОВСАТ та інших важливих та необхідних речей.” – зазначає О.Ковальчук
Довідково:
Одним з основних бюджетоутворюючим податком у складі власних доходів загального фонду бюджету Ківерцівської міської територіальної громади у 2023 році є податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами, надходження якого за період з 01 січня 2023 року по 01 вересня 2023 року становлять 66 мільйонів 411,2 тисяч гривень, 53 мільйони з яких вилілили на допомогу підрозділам ЗСУ.