Волинь Новини

У Луцьку пограбували будинок під Луцьком при дитині. Фото

У присутності дитини невідомі пограбували сім’ю в Милушині під Луцьком. Викрали 170 тисяч гривень, годинник і золоту сережку. За цей злочин на лаві підсудних опинився уродженець Одещини, – пише ІА Волинські новини.

За версією слідства, грабіж вчинила не одна людина, а група. Коли ж обвинуваченого взялися судити, то знайшовся чоловік, який узяв вину на себе. Щоправда, він перебуває не в Україні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Про пограбування родини в Милушині стало відомо в липні 2021 року. Кілька грабіжників приїхали на автомобілі. Одного з чоловіків пізніше впізнала донька господарів.

Службовий пес узяв слід між селами Милушин і Боголюби та привів до підозрюваного.

Як стало відомо в суді, у нього знайшли годинник потерпілих. Сам обвинувачений свою вину заперечує. Мовляв, ні в Милушині, ні в Луцьку не був, а перебував у Харкові.

За словами прокурора, є не один свідок, який впізнав обвинуваченого. Увечері потерпілий бачив біля будинку машину, а його донька запам’ятала обличчя одного з грабіжників.

«Крім того, причетність до грабежу підтверджується показаннями сусідки, яка бачила в день грабежу (обвинуваченого) поряд із будинком потерпілого та впізнала (його) під час проведення судового розслідування», – говорить прокурор Олександр Шпота.

Раніше обвинувачений був судимий. Тепер вийшов під заставу в понад 170 тисяч гривень. За його словами, заставу вніс товариш.

Згодом стало відомо, що один із фігурантів кримінальної справи вирішив узяти на себе всю вину. Його тепер не дістати, бо виїхав до Грузії.

«Повідомляю, що я подав у поліцейські органи Грузії заяву про те, що 22 липня 2021 року вчинив крадіжку. Така заява офіційними каналами буде передана в Україну. Хочу повідомити, що Віталія зі мною не було і ви судите невинну людину. Підпис. Дата: 21 червня 2023 року», – зачитує суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко.

Адвокат запевняє, що його підзахисний не винен. Обвинувачений, своєю чергою, відмовився від останнього слова.

Суд визнав обвинуваченого винним і присудив йому шість із половиною років за ґратами.

Адвокат каже: подаватимуть апеляцію.