Важливо Волинь Новини

На Гнідавському цукровому заводі ліквідують порив труби біля полів фільтрації: що там відбувається. Фото. Відео

У четвер на вулиці Львіській поблизу полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу стався порив труби, який викликав неабиякий ажіотаж серед журналістів, депутатів та поліції. У перші години, це нагадувало подію зі справжнього бойовика: журналісти знімають, депутати коментують, на місці працює три екіпажі поліції та слідчо-оперативна група.

Варто відзничити, що Гнідавський цукровий завод користується неабиякою популярнісю в окремих представників ЗМІ і постійно перебуває під “пильним оком”, але про це згодом.

Отож, що зараз відбувається на місці пориву та коли будуть лікідовані наслідки дізнавалися журналісти Волинь infa.

 


В суботу зранку тут триває робота із ліквідації наслідків, активно працює техніка та представники підприємства, вириті котловани, трасою вільно курсують автомобілі.

Представник підприємства Михайло Лунюк, якого ми застали на місці робіт каже, що робітники працюють 24 години на добу, сьогодні вже за кілька годин завершать основні роботи, проведуть гідравлічні випробуваня, а в понеділок тут вже ростиме трава.

“В четвер, представники нашого підприємства, перевіряючи трубопровід виявили порив біля дороги на вулиці Львівський, його огородили і приступили до усунення аварії, як це відбувається Ви можете бачити зараз”, – каже Михайло Лунюк.

До слова, журналісти одного з місцевих телеканалів, які працювали на місці події в четвер, доволі поспішно знімали “сенсаційний матеріал” та заявляли про “нестерпний сморід” на місці пориву, а місцеві депутати, які “випадково” побачили порив у кущах поблизу дороги та “повний рів фекалій”, чомусь не проконтролювали ліквідацію наслідків. Певно тому, що сенсації вже не вийде.

Журналісти видання Волинь infa, які теж були на місці події в четвер, не знайшли жодних фекалій.

Сьогодні ми поцікавилися у працівника, який вже кілька днів займається ремонтними роботами, що тут відбулося, та чи було чути неприємний запах внаслідок пориву.

“Це просто звичайний прорив, витікла вода, жодних запахів тут не було, ні в четвер, ні в п’ятницю, ні зараз.Ось вириті котловани, ще є та сама вода, що була в четвер.. Ви чуєте сморід тут? І я не чую”, – каже робітник.

На цьому, здавалося б ця проста історія мала бизавершитися, але з’явилося багато “чому”… Чому на місці події з’явилися депутати і журналісти, та чи їздять вони на всі пориви труб у місті та за його межами? Чому представники Гнідавського цукрового заводу мають намір звертатися до правохороних органів? Чому, як виявилось згодом, це не просто порив труби? Відповіді на ці та інші питання у нашому наступному матеріалі. Далі буде…