Волинь Новини

Відбулась чергова тридцята сесія Ківерцівської міської ради

19 вересня відбулося пленарне засідання чергової тридцятої сесії Ківерцівської міської територіальної громади восьмого скликання, яке традиційно розпочалося спільним виконанням Гімну України та вшануванням пам’яті тих, хто загинув в боротьбі за незалежну Україну, Хвилиною мовчання.
Запрошеними на засідання були Олександр Сопронюк, начальник Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури; Володимир Міщук, керівник Луцького районного відділу Управління СБУ у Волинській області; Роберт Корнатовські, співвласник ТОВ «Мерітт Груп Україна»; Василина Строк, генеральний директор ТОВ «Мерітт Груп Україна»; Анастасія Дем’янчук, лікар-інтерн, співавтор проєкту, який реалізовує NGO Youth Platform \ ГО “Молодіжна Платформа” в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується Isar Ednannia, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine), Уряду Норвегії та Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew через німецький державний банк розвитку KfW.
Перед початком роботи депутатів на пленарному засіданні Роберт Корнатовські презентував інвестиційний проєкт «Мерітт Україна: Відходи і рециклінг», який пропонується реалізувати на території Ківерцівської міської територіальної громади та Анастасія Дем’янчук, громадська діячка, членкиня виконавчого комітету Ківерцівської міської ради, співавтор міжнародного проєкту у сфері молодіжної політики, яка попросила депутатів підтримати грантовий проєкт, який передбачає створення Молодіжного центру.
Саме пленарне засідання тридцятої сесії Ківерцівської міської ради розпочалося із депутатських звернень: Петро Чайка просив виділити кошти на придбання дронів для однієї з військових частин, де служать наші земляки; Андрій Данилюк передав перелік мешканців вулиць Шкільної, Глінки, Вишневої з особистими підписами; Микола Озюк – щодо ремонту спортивного майданчика; Яна Церкевич попросила підтримати Звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів.
Питання порядку денного пленарного засідання попередньо вивчалися й обговорювалися на комісіях, тому голосування, зазвичай, відбувалися одностайно.
Так, до прикладу, депутати дев’ятнадцятю голосами підтримали бажання Ігоря Мисковця скласти депутатські повноваження.
Не виникало запитань і до звіту керівників комунальних підприємств.
Проте спірним стало питання «Про утворення Комунального закладу «Молодіжний центр» Ківерцівської міської ради».
Дебати розгорілися довкола того чи вистачить у місцевому бюджеті коштів на утримання ще одного комунального закладу? Хто очолюватиме заклад? За якою юридичною адресою реєструватиметься Молодіжний центр? Чому цей заклад не можна створити при уже існуючих комунальних установах: музеї, будинку культури чи при центрі позашкілля?
На всі ці питання відповідала автор проєкту рішення – Людмила Тананайська.
Зокрема вона зауважила, що Ківерцівська міська територіальна громада виграла проєкт вартістю два мільйони гривень, які виділятимуться на ремонт приміщення, його облаштування, навчання молодіжних працівників, реалізацію соціальних проєктів та соціального підприємництва.
Проте грантодавці висувають переможцям й конкретні вимоги для успішної реалізації проєкту і його сталості, які враховані у цьому проєкті рішення. Тому, як зазначила Людмила Тананайська, ми зобов’язані зважати на їхні вимоги. Після тривалої дискусії депутати все ж підтримали проєкт рішення про створення Молодіжного центру.
Одностайно депутати підтримали й бюджетні питання, детально вивчаючи на що конкретно спрямовуються кошти.
Зокрема одноголосно ухвалено рішення про спрямування трьох з половиною мільйонів гривень, отриманих від перевиконання дохідної частини бюджету, на підтримку ЗСУ; 3,3 мільйона гривень – для медичної галузі і одного мільйона гривень – на капітальний ремонт кладовища та виготовлення з подальшим встановленням пам’ятників загиблим військовослужбовцям на Алеї слави.