Волинь Новини

У Волинській обласній лікарні провели унікальну операцію військовому капелану. Відео

До медиків Волинської обласної лікарні звернувся капелан отець Михайло Федиш. Священник просив позбавити його хропіння у сні. Адже через його гучний сон військові, які поруч відпочивають або працюють, не висипаються і втомлюються, і час від часу його будять, аби він утих.

Про це у сюжеті розповідає Андрій Гнатюк, – пише ВСН. 

Отцеві незручно перед побратимами, але самотужки впоратися з хворобою він не може. У той же час діагностика виявила, що панотець протягом сну загалом не дихав 20 хвилин. І погодився публічно розповісти про себе та на які кроки зважився, щоби позбутися проблеми. Бо знає: вона в багатьох.

Така проблема у нього, щонайменше, уже років 5. Спершу особливої уваги цьому не надавали, однак, коли і сам священник просинатися від власного хропіння, зрозуміли, що справа погіршується.

«Військові навіть на телефон записували звук хропіння, направду, це страшно», – зізнається отець Михайло.

Щоб зрозуміти, наскільки хропіння загрожує життю пацієнта, йому кардіораспіраторний моніторинг – спеціальний прилад, який отець Михайло надів на себе на ніч, записував якісь сну чоловіка.

Якщо під час сну у людини зупиняється дихання – це означає, що у неї синдром обструктивного апное сну. Хропіння – це лише один із наслідків. Це синдром також супроводжується зменшенням вентиляції легень і зниженням сатурації. Людина не висипається і її працездатність падає.

Відтак, щоб позбавити проблеми хропіння капелана, йому провели операцію. Через тиждень, коли рани загояться, дихати отцеві стане легше. А результат після операції він відчує орієнтовно через місяць.

Більше – у відео.