Важливо Волинь Новини

Ірина Констанкевич про реалізацію програм з підтримки книговидавничої справи та читання

У вересні ухвалюється проєкт бюджету Кабміном та парламентом. Як і минулоріч, головним пріоритетом залишається оборона та захист держави. Втім, і громадськість, і народні депутати нагадують про важливість культури. Наша культура – це небезпека і ворог для сусідів-імперіалістів. Саме тому, рф так намагається знищити наші музеї, культурні осередки, бібліотеки.

Історія повторюється – 19 вересня 1919 р. в Києві денікінцями було розгромлено одну із найстаріших і найбільших українських книгарень. Трохи більше сорока тисяч книжок українською мовою було спалено. Так намагались знищити українців прихильники «єдіной, нєдєлімой Росії». За час повномасштабного вторгнення РФ зруйновано понад 220 бібліотек, пошкоджено близько 400 та знищено 187 млн примірників книжкового фонду. Про це на своїй офіційній сторінці у Фейсбук повідомила народна депутатка України Ірина Констанкевич.

«Як освітянка, народна депутатка, перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, член наглядової ради УІК закликаю реалізувати програми з підтримки книговидавничої справи та читання. Вони передбачають надання адресної грошової допомоги для придбання книг та державних субсидій розповсюджувачам видавничої продукції», – пише Ірина Констакевич.