Волинь Новини

У ВНУ відбулося навчання тьюторів

13 вересня на базі факультету інформаційних технологій і математики відбулася школа тьюторів.

На захід завітав ректор Університету Анатолій Цьось. У своєму виступі він закцентував увагу на реаліях, у яких сьогодні навчаються студенти. Анатолій Васильович зауважив, що у здобувачів освіти має бути повноцінне студентське життя. «Ініціатива щодо тьюторів дуже правильна. Приємно бачити тут багато знайомих облич, активних студентів. Упевнений, що з вашою допомогою студентське життя наших здобувачів буде якісним і повноцінним», – заявив Анатолій Цьось.

тьютори

тьютори

Після цього відбулися три лекції. Зокрема, на тему «Тьюторські компетенції» говорили проректори Наталія Благовірна та Людмила Єлісєєва. Після цього практичний психолог Тетяна Кулик ознайомила присутніх із методиками безконфліктного спілкування, а старший викладач Оксана Жигаревич – із основами кібергігієни.

тьютори

тьютори

тьютори

«Потреба організувати школу тьюторів викликана прагненням посилити індивідуальний супровід першокурсників, полегшити їхню адаптацію. Така традиція уже є. Студенти другого і третього років навчання активно залучаються до консультування тих, хто лише вступив. На різних факультетах вироблені програми, своя методика, яка враховує потреби та специфіку структурних підрозділів. Досвід тьюторства корисний і самим студентам, оскільки розвиває комунікативні навички, виховує впевненого лідера свого освітнього осередку», – розповіла проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна.

тьютори

тьютори

Тью́тор – особа, що веде індивідуальні або групові заняття з учнями, студентами, наставник. В університетах тьютори – помічники викладача, здебільшого аспіранти або старші студенти.