Волинь Новини

У ВНУ відзначили день політолога

12 вересня у Волинському національному університеті Лесі Українки відзначили День політолога. Урочистості відбулися на профільному факультеті історії, політології та національної безпеки.

політологи

Захід відвідали ректор Анатолій Цьось і проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна. Звісно ж, були присутні на дійстві і представники політологічної спільноти Університету на чолі з деканом факультету Ярославом Ярошем.

політологиполітологи

Саме Ярослав Богданович взяв слово на початку заходу. У своєму виступі він згадав про загиблих Героїв, які поклали власне життя за незалежність України. Окрім цього, він розповів про розвиток політології в Україні та в

політологи

нашому Університеті.

політологи

 

Після цього до слова запросили ректора Анатолія Цьося. Очільник Університету в своєму виступі закцентував увагу на героїзмі ЗСУ та можливості студентів навчатися в очному форматі, що, без сумніву, є перевагою здобувачів освіти нашого ЗВО. «Дуже важливо, щоб випускники-політологи мали якісні знання в галузі своєї освіти, а з іншого боку, були патріотами нашої держави і спрямовували свою діяльність на її розбудову», – заявив він.

політологиполітологи

Анатолій Цьось згадав про вклад Богдана Яроша, який започаткував підготовку політологів у ВНУ імені Лесі Українки: «Він був сильною особистістю і зробив дуже багато для розвитку та розбудови Університету й політології».

політологи

Після цього Анатолій Цьось і Ярослав Ярош вручили відзнаки факультету його випускницям – Марії Петручик, журналістці, телеведучій телеканалу «АВЕРС», і Зої Шумейко, заступниці голови Волинської обласної організації ВО «Батьківщина».

політологи

Проректорка Наталія Благовірна заявила, що після війни зросте запит на високоякісних фахівців, зокрема політологів. Вона побажала присутнім реалізувати свої професійні можливості. «Я впевнена, що Університет імені Лесі Українки завжди вас підтримає на цьому шляху», – зауважила Наталія Богданівна.

політологиполітологи

Згодом усіх привітав завідувач кафедри політології та публічного управління Василь Бусленко. Окрім цього, присутнім увімкнули відеопривітання від політологів із інших міст і ЗВО України.

політологиполітологи

Викладач кафедри політології та публічного управління Марія Розік запросила до слова випускниць Марію Петручик і Зою Шумейко. Марія Петручик зазначила, що для журналіста велика перевага – навички політолога, адже це можливість розумітися в системі влади, виборчих процесах, комунікаціях і зв’язках із громадськістю. Зоя Шумейко додала, що в сьогоднішніх реаліях освіта політолога – це здатність аналізувати політичну дійсність, бути компетентним державним службовцем, критично мислити та робити прогнози щодо майбутнього розвитку держави.

політологи

 

Відділ інформаційної політики