Важливо Волинь Новини

У стінах Лесиного вишу відбулася презентація видання «Золотий фонд університету: Енциклопедія випускників». ФОТОРЕПОРТАЖ

Як відомо, за понад 80 років Волинський національний університет імені Лесі Українки надав альма матер вагоме значення у світовій парадигмі. Адже його освітньо – викладацький склад та численні здобутки знані за межами країни.

Сьогодні, 13 вересня у стінах Лесиного вишу відбулася презентація видання «Золотий фонд університету: Енциклопедія випускників».

Варто зазначити, що «Золотий фонд Університету імені Лесі Українки: енциклопедія випускників» – перша довідково-біографічна інформаційно-іміджева енциклопедія в межах проєкту «Літопис Університету імені Лесі Українки: від А до Я».



Укладання видання «Золотий фонд університету: Енциклопедія випускників» – це чудова нагода показати, наскільки великою є сім’я університету і зберегти ці незабутні миті в пам’яті на все життя.

 

Перш за все, будь – який університет славиться своїми випускниками. Бо саме успішний випускник – є візитною карткою вищого навчального закладу.

Відтак, ми належимо до єдиної родини, до Лесиних людей”, – зазначив ректор Волинського національного університету Анатолій Цьось.

Почесні гості, працівники та випускники розповіли, що для них значить Лесин виш, та висловили побажання університету.

“Я тішуся, що створили “Енциклопедія випусників”, що вона нині існує. Усім зичу спільної перемоги над ворогом”, – зазначив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Це значуща подія, яка об’єднує покоління студентів, які вже побудували вражаючу кар’єру і тих, хто тільки розпочинає свій шлях у професійному світі, зокрема: Мачульська Катерина, Комшук Тетяна, Ігор Палиця, Вячеслав Рубльов, Олеся Ковальчук, Дмитро Мартинюк та інші.



Для гостей свята заслужений артист естрадного мистецтва України Голощук Олександр виконав пісні, у яких втілено смислове навантаження про рідний край.


«Про створення видання «Енциклопедія випускників» ми мріяли давно.  Відтак, ідею подав ректор вишу – Анатолій Цьось, відколи став керманичем.

Волинський університет – це надзвичайно потужний заклад і кожен наш випускник дбає про імідж Лесиного вишу. Я пишаюся кожним із них. Тим паче, я підтримаю зв’язки практично з усіма поколіннями.

Зауважу, що ми прагнемо реалізувати наступні видання, адже наші студенти, закінчуючи навчання йдуть у світ та несуть славу нашому Волинському національному університету», – зазначила у коментарі журналістам Волинь infa доцентка кафедри історії України та археології, кандидатка історичних наук та упорядниця видання «Золотий фонд університету: Енциклопедія випускників» Лариса Понєдєльник.