11 вересня 2023 року при Волинській ОДА припинила свої повноваження молодіжна рада другого скликання та розпочала роботу – третього. Відтак, у стінах головної адмінбудівлі області підбили підсумки роботи попередньої каденції та затвердили новий склад молодіжної ради.
Найперше, до присутніх звернулися заступник голови облдержадміністрації Юрій Гупало та директор департаменту культури, молоді та спорту ОДА Олександр Хвіщук.
«Сьогодні ми зібралися, аби втретє обрати склад молодіжної ради при обласній державній адміністрації. Це говорить про те, що наша молодь активна та креативна. Впевнений, що попереду проекти та ідеї, які адміністрація підтримає та допоможе у їх реалізації», – сказав Юрій Гупало.
Підсумки роботи молодіжної ради з 2021 по 2023 рік підбив попередній її очільник Дем’ян Петрик.
«Ми ставили собі два завдання – створити молодіжні ради в кожній територіальній громаді Волині та створити можливості для комунікації між молоддю у громадах, тобто, аби вони почали співпрацювати між собою. Частково ми досягли цих цілей, – зазначив Дем’ян Петрик. – Ми консультували молодіжні ради при громадах Волині та допомогли у створенні молодіжних рад в інших областях, оскільки були другою такою радою, яка функціонувала в Україні. Відтак, ми ділилися досвідом та допомогли створити ради у Львівській, Донецькій, Харківській, Луганській та Тернопільській областях».
Також він розповів, що після 24 лютого 2022 року молодіжна рада змінилася. Хтось взяв до рук зброю і став на захист нашої країни. Хтось почав вчити людей надавати першу домедичну допомогу. Хтось почав волонтерити.
«Тобто ми працювали у різних середовищах і допомагали по-різному. На жаль, маємо і втрати. Голова молодіжної ради при Ковельській міській раді Олександр Філон та його заступник Максим Бурда загинули на війні, – додав ексочільник молодіжної ради. – Вони любили Україну і вчили молодь любити свою державу».
Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
«Сподіваюся, нова молодіжна рада при ОДА буде продовжувати те, що ми почали. Я зі свого боку, буду всіляко допомагати вам та підтримувати», – запевнив Дем’ян Петрик.
Опісля відбулося обрання нового складу молодіжної ради при Волинській ОДА. Усього до складу консультативно-дорадчого органу ввійшло 18 людей.
Головою молодіжної ради став Богдан Лебедь (ГО «Волинський актив молоді»).
Заступницею стала Діана Селегейна (громадська організація «Молодіжний центр Ковель»).
Секретарем обрали Катерину Рожко (ГО «Центр зростання громад»).
Окрім цього, на засіданні затвердили положення «Про Молодіжну раду при Волинській обласній державній адміністрації».
Довідково:
Молодіжна рада – консультативно дорадчий орган при обласній державній адміністрації, створений задля залучення молоді до реалізації державної молодіжної політики та розв’язання питань соціально-економічного, політичного, культурного життя регіону.