Волинь Новини

На Волині директор ліцею їздив п’яним за кермом

Директора Машівського ліцею Вишнівської сільської ради Ковельського району Миколу Оніщука покарали за керування авто у нетверезому стані. Суд оштрафував горе-водія на 17 тисяч гривень та позбавив права керування на один рік.

Поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель” 13-го травня 01:17 на 488 км автодороги М-07 за порушення п.2.9.а. Правил дорожнього руху. Як виявилось, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Правопорушником виявився славнозвісний директор Машівського ліцею Микола Оніщук. Проти нього порушили адміністративне провадження за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Про це йдеться у постанові Любомльського районного суду за 31 серпня.

Перше судове засідання було призначено на 25-те травня, однак відтоді розгляд справи переносили шість разів, більшість через прохання самого порушника, або ж через його неявку. Суд розцінив таку поведінку як спеціальне затягування процесу та зловживання процесуальними правами, тому вирішив провести судове засідання без нього.

В результаті, Любомльський суд визнав його винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, та призначив стягнути з нього штраф у розмірі 17 000 грн та позбавлення права керування транспортними засобами строком на один рік.

Крім того, з правопорушника стягнули в дохід держави 536,80 грн судового збору.