Важливо Волинь Новини

У ВНУ відбулась інавгурація першокурсників

9 вересня на стадіоні імені Віктора Завацького відбулася урочиста інавгурація студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки. На дійстві були присутні представники влади, духовенства, громадськості, працівники, викладачі та студенти. Головні дійові особи заходу – звісно ж, першокурсники.

посвятаМитрополит Луцький і Волинський Михаїл благословив молодь на успішне навчання. Він подякував усім, хто залишився жити і навчатися в Україні, зокрема на Волині, побажав навчатися в аудиторному форматі та ставати хорошими спеціалістами у своїй справі.

посвятапосвятаУ своєму виступі ректор Анатолій Цьось згадав про славні освітні традиції Волині й Університету, розповів про високі позиції ВНУ імені Лесі Українки в рейтингах. Ректор зауважив, що наше спільне завдання – робити все для Перемоги України. «У нас найкращі викладачі та студенти. Ви найкращі, бо ви тут, в Україні, будете навчатися, жити і працювати на її благо», – заявив Анатолій Цьось. Окрім цього, він подякував студентам і батькам за те, що повірили в Університет імені Лесі Українки. Після цього ректор вручив грамоти першокурсникам і студентам.

посвятапосвятаНародний депутат України Ірина Констанкевич заявила, що можливість провести таке свято, як інавгурація студентів, є завдяки Героям України – захисникам і захисницям, які боронять державу від ворога. «Ми маємо подякувати і тим, хто навчався в нашому Університеті й творив його традиції. Цим традиціям багато літ і це наша основа», – заявила Ірина Констанкевич, а згодом подарувала колективу Університету картину від випускників, які побажали залишатися анонімами.

посвята«Сьогодні в нас свят не існує, але є події, які роблять нас сильнішими, дають натхнення», – заявила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона побажала першокурсникам, щоб кожен день, який даватиме нові знання та відкриття, проходив під захистом Бога та ЗСУ.

посвятаНачальниця управління освіти і науки Волинської ОВА Наталія Матвіюк побажала першокурсникам упевнено іти до своєї мети. «Ви вже зробили великий крок – вступили до найкращого закладу вищої освіти Волині, плануєте розбудовувати нашу Україну», – заявила вона.

посвятаАспірант Університету, військовослужбовець ЗСУ Петро Глушко також звернувся до присутніх: «Хочу побажати студентам легкого і продуктивного навчання, цінуйте кожен день, не прогулюйте пари, адже студентські роки – це хороший період життя, який не забудеться. Миру і перемоги нам».

посвятапосвятаДо першокурсників звернувся і голова Студентської ради Університету Максим Пивоварчук. Упродовж заходу присутнім представили декілька паотріотичних номерів.

посвята

Відділ інформаційної політики

ФОТО : Андрій Мошкун