Важливо Волинь Новини

На Волині лунала повітряна тривога через пуски крилатих ракет

ЯК стало відомо, сигнал тривоги пролунав на Волині о 05.36.

Сигнал повітряної тривоги увімкнули також в інших західних областях – Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій, Закарпатській областях.

Раніше повітряну тривогу оголосили у східних, центральних, південних і північних областях. Про це пише Dailylviv.com з посиланням на карту повітряних тривог.

Повітряна тривога пов’язана з пуском російських крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Перед опівніччю було зафіксовано підняття в повітря восьми Ту-95 з російського аеродрому в Оленьї.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, пише Dailylviv.com.

«Чергова ракетна атака ворога на мирне місто з метою вбити цивільне населення та зруйнувати інфраструктуру. І знов атака не проста, а комбінована. Попередньо, з району саратовської обл., з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти  випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55.

Одночасно по Києву були запущені ракети іншого типу, ймовірно – балістичного. Усі ворожі цілі, які рухалися в напрямку столиці були знищені силами і засобами ППО.

За даними на цю хвилину, у Києві без жертв та руйнувань. (Офіційна інформація про кількість та типи збитих повітряних цілей буде опублікована Повітряними Силами після узагальнення даних.) Бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. І щиро дякуйте воїнам ППО, силам оборони  за чисте небо і врятовані життя!», – написав Сергій Попко, начальник КМВА.

Відтак, о 06:14 на теренах Волині пролунав відбій.