Волинь Новини

«Викликає миттєву тривожність»: лучани скаржаться на гучну їзду мотоциклів і автівок

Жителі Луцька скаржаться на гучну їзду мотоциклів і автівок.

Про це повідомили в соцмережах, – пише ВСН.

«Цей звук викликає миттєву тривожність і тригери у військових, які зараз перебувають на реабілітації», – написала лучанка.

Зазначимо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо «гонщиків» у містах. Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Він зазначив, що «гонщикам» заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, не розуміючи, що часи змінилися,

«Сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто газує на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну», – каже Арахамія.

Тому зареєстрували законопроєкт, який встановлює адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму. За це буде штраф 17 000 грн., за повторне – 34 000 з позбавлення прав до 6 місяців.

Арахамія додав, що автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені лише в населених пунктах. За межами них, як і раніше, представники спортивної спільноти автогонщиків зможуть тренуватися і проводити змагання.