Волинь Новини

На Волині підприємство заборгувало своїм працівникам майже 1,5 мільйона гривень

Виконуюча обов’язки генерального директора ТОВ «Укрдорс» Ганна Полянська порушила строки виплати заробітної плати працівникам свого підприємства, що визначені колективним договором

За даними Управління інспекційної діяльності у Волинській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, заробітна плата за жовтень-грудень 2022 року та за січень-червень 2023 року не виплачена. Заборгованість, станом на 10 липня 2023 року, становить 1 млн 476,40 тис. гривень, в тому числі перед звільненими працівниками – 1 млн 141,00 тис. грн. Таким чином, керівниця фірми вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 41 КУпАП.

Про це йдеться у постанові Ковельського міськрайонного суду від 29 серпня, пише Ковель media.

В судовому засіданні свою провину вона визнала повністю та пояснила, що на даний час підприємство перебуває у тяжкому фінансовому становищі у зв’язку з військовою агресією проти України. Крім цього зазначила, що в силу фінансових можливостей здійснює виплату боргів по зарплаті.

«Зважаючи на те, що Полянська Ганна Георгіївна вчинила адміністративне правопорушення вперше, є пенсіонером та розмір пенсійного забезпечення є мізерним, суддя вважає за можливе звільнити її від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення і обмежитись щодо неї усним зауваженням» – йдеться у постанові суду

Головуючий у цій справі суддя Петро Бойчук постановив провадження закрити.

Згідно з даними аналітичної системи «YouControl», ТОВ «Укрдорс» розташоване у селищі Люблинець Ковельського району і має білоруське «коріння». Основний вид діяльності: виробництво фанери, дерев’яних плит і панелей, шпону. Станом на 1 вересня 2023 року, власниками значаться кияни Турцевич Ігор Євгенович (частка 45%), Сідорович Валерій Олександрович (22,50%), Сідорович Галина Василівна (22,50%), мешканець Гродненської області республіки білорусь Путирський Володимир Йосипович (4%), мешканець села Воля-Ковельська Шевчук Олег Володимирович (0,34%) та нині покійний Шлюєв Юрій Миколайович (5,66%).