Волинь Новини

Закриття відділень і скорочення медперсоналу: як лікарню на Волині цього року фінансувала НСЗУ

Для Рожищенської багатопрофільної лікарні, яка до кінця року планує закрити два відділення та скоротити до пів сотні працівників, виплати за надані послуги Національна служба здоров’я України не зупиняла. З початку 2023 року медзаклад отримав 24 мільйони 701 тисячу гривень.

Як розповіла Суспільному директорка Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяна Кудик, заклад законтрактований на 11 пакетів медичних послуг.

“До того ж у червні підписали додаткову угоду на збільшення ціни договору з 36 мільйонів до 37 мільйонів 773 тисячі гривень. З боку НСЗУ було всього два повідомлення про порушення в закладі, які не впливають на цю ситуацію”, — сказала Тетяна Кудик.

У реорганізацію відділень чи оптимізацію кадрів, з її слів, НСЗУ не втручається, оскільки це є господарською діяльністю комунального підприємства “Рожищенська багатопрофільна лікарня”.

“Закривання чи організація нових відділень – це справа господарської діяльності та менеджменту в закладі охорони здоров’я. Національна служба здоров’я виключно діє по вимогах до пакету на відповідні послуги”, — каже директорка Західного міжрегіонального департаменту.

Також Тетяна Кудик зазначила, що в області загалом непогано розвинено надання меддопомоги. “Цього року МОЗ затвердило план розвитку спроможної мережі, всі спільно мають працювати над тим, щоб допомога медична надавалася якісно і безпечно, і безоплатно”, — додала вона.

Як розповідав Суспільному 30 серпня директор Рожищенської лікарні Віктор Редзій, до кінця року в медзакладі планують закрити дитяче та пологове відділення через те, що менше пацієнтів почали звертатися у медзаклад і відповідно отримують менше грошей на оплату послуг від НСЗУ, зокрема до 50 працівників втратять робочі місця.