Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Музика під час війни повинна бути відвертою», – автор хіта «Доброго вечора, ми з України» Артем Ткаченко

Відома на світ фраза “Доброго вечора, ми з України” стала кричущом покликом з треку PROBASS ∆ HARDI.

Крім цього, фрагмент став популярним у Тіктоку. Також фразу під час війни з окупантами популяризував голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім.

Трек PROBASS ∆ HARDI – ДОБРОГО ВЕЧОРА (WHERE ARE YOU FROM) вийшов 29 жовтня 2021 року.

Трек містить етнічні українські мотиви і фразу “Доброго вечора, ми з України”. Фраза взята з інтерв’ю лідера гурту «ДахаБраха» Марка Галаневича.

Журналісти Волинь infa поцікавилися у фронтмена гурту “PROBASS ∆ HARDI”, яка музика повинна переважати під час війни та яке смислове навантаження втілюють солісти групи виконуючи хіт “Доброго вечора, ми з України”.

 

 

З чим у Вас асоціюється Західна Україна?
Як відомо, я родом із Кременчуга. Найперше куди мене запрошували – був Тернопіль. Я відразу відчув, що на заході України – усе по – іншому.

Інші будівлі –  інший вайб, скажімо. Це чудово, що існує чимало привабливих місць в Україні, які надають можливість відчувати подібний «вайб».

Ви уродженець Кременчуга, як нині мешканці Вашого рідного міста реагують на “прильоти”? 

На мій погляд, зараз немає безпечного місця, яке може спокійно «дихати». І усі хто залишився чи перебуває за межами країни – є Героями.

Фраза “Доброго вечора, ми з України” підіймає дух українців з перших днів війни. Вона вже стала  світовим маркером на означення приналежності до нації, яка веде боротьбу. Яке смислове навантаження надаєте Ви цій фразі?
Я вважаю, що це репрезент нашої нації та людей, які відчувають музику по – іншому.

Як Вам вдається поєднувати волонтерство і музику?
Це дуже класно поєднується. Це чудово, коли ми перебуваємо у русі. Тим паче, під час волонтерства реалізуються нові знайомства.


Музика під час війни?
Чимало питань існує щодо цього. На мій погляд, музика під час війни повинна бути відвертою. Якщо в тебе сьогодні переважає гарний настрій – не стримуй себе. Якщо тебе турбує історичний момент – закарбуй його у пісні. 


На Ваш погляд,
критика – це прихований комплімент?
Зазвичай,  критика – це нова аудиторія, яка раніше не звертала на тебе увагу. Зізнаюсь, раніше мене було «вибити з колії» щодо цього. Нині я більш є стриманим.

Існує чимало масштабніших питань, аніж звичайнісінький комент. Зрештою, немає часу зважати на усі ці питання. Тим паче, не існує чіткого розуміння що є правильне, а що – ні.

Що Вас надихає?
Надихає усе навколо. Насправді, хочеться «виговоритися». Адже музика – це одна з варіацій комунакації. Я намагаюсь усе акумулювати та вписувати.

Нині створюється магічна музика, тому що вона написана на дуже сильних емоціях. І це не просто емоції чи хайп – це відчутна щирість.

Які подальші плани?
У вересні ми плануємо видати альбом з однойменною назвою «Доброго вечора, ми з України».
Готуємо також екслюзивний екперементальний саунд. Крім цього, у нас відбудеться серйозний проєкт з Національним академічним оркестром народних інструментів.

Таким чином, ми прагнемо поєднати електрону музику та усі можливі течії з українським етно – кодом.

ТОП – 3 речей, які Ви зробите після перемоги?
Відвідаю Крим з братом, який ще не був там.

Хочеться вийти в поле і просто прокричатися від щирого серця. Адже те, що відбувається щодня – дикий «двіж».

Насамкінець, я буду телефонувати усім волонтерам і військовим, дякуючи за їхню незламність.

Що побажаєте волинянам?
Донатьте та допомагайте! Нині – це найважливіше!