Волинь Новини

На Горохівщині під час бійки студент зламав чоловіку щелепу

Як стало відомо, напередодні судили студента, який у Звинячому побився із чоловіком.

Про це журналісти Район.Горохів дізнались із рішення Горохівського суду, яке оприлюднили 25 серпня.

Студента третього курсу обвинувачували в тому, що 23 квітня 2023 року приблизно о 23:00, перебуваючи по вулиці Незалежності в селі Звиняче, через сварку він вдарив чоловіка. Від удару той тримав синяки та перелом нижньої щелепи.

В суді обвинувачений повністю визнав свою провину.

Потерпілий розповів, що у той вечір компанія з хлопців зупинила його автомобіль, перегородивши проїзд. Об`їжджаючи їх, один з них ударив по автомобілю. Надалі між ним і обвинуваченим виник словесний конфлікт, в результаті якого студент і вдарив потерпілого в обличчя.

Наступного потерпілий звернувся до лікаря за медичною допомогою та повідомив поліцію про даний випадок.

Суд ухвалив встановити покарання у виді обмеження волі з випробуванням, якщо він, протягом іспитового строку, тривалістю один рік, не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов’язки.

Також присудили стягнути з обвинуваченого в користь потерпілого моральну шкоду в сумі 20 000 гривень, матеріальну шкоду в сумі 23 116 гривень 66 копійок та судові витрати, які пов’язані з наданням правової допомоги в сумі 5 000 гривень.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Горохівський районний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не подали. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.