Новини

Кількість “вагнерівців” у Білорусі зменшується: куди вони їдуть

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зауважує, що кількість “вагнерівців” у Білорусі поступово зменшується.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо того, чи позначилося зникнення ватажка приватної військової компанії “Вагнер” Євгена Пригожина на активності “вагнерівців” на українсько-білоруському кордоні.

Демченко зауважив, що на кордоні загалом ситуація, як і раніше, повністю контрольована, і з того боку не фіксувалося “якихось незрозумілих дій”.

“Але щодо перебування російських найманців у Білорусі можу зазначити, що ще до 23 серпня, до тих подій, які відбулися в Росії, ми фіксували, що кількість російських найманців у Білорусі зменшується. Не значно, не швидко, але поступово кількість “вагнерівців”, які перебували в Білорусі, все ж таки йшла на зниження”, – розповів речник.

Він додав: “І тепер зрозуміло, що з 23 числа їхня кількість також продовжує зменшуватися”. Демченко зауважив, що узагалі після подій в Росії тепер по-іншому потрібно ставитися до питання перебування російських найманців у Білорусі.

На уточнення, куди саме переміщалися “вагнерівці” з Білорусі, речник ДПСУ розповів, що за їхньою інформацією, вони виїздили до Росії, зокрема під виглядом надання відпусток. “Але в подальшому вони не поверталися до Білорусі”, – додав Демченко.