Волинь Новини

У центрі Луцька водій не заплатив за парковку

22 серпня 2023 року постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду було відмовлено у задоволенні апеляційної скарги Позивача та залишено без змін рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області у справі №161/6021/23, яким відмовлено у задоволенні адміністративного позову про скасування постанови про адміністративне правопорушення щодо порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису).

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, – пише ВолиньUA.

Транспортний засіб правопорушника марки Renault був розміщений з порушенням правил паркування транспортних засобів, а саме: нездійсненно оплату вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування (паркувальним майданчиком), чим порушено ч.1 ст.152-1 КУпАП, за що передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 гривень.

Судом на підставі наданих доказів встановлена обґрунтованість та правомірність оскаржуваної Постанови, а також відсутність процесуальних порушень прав позивача під час розгляду справи про адміністративне правопорушення.

Також, наголошуємо, що відповідно до ст.14-2 КУпАП адміністративну відповідальність за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), несе відповідальна особа- фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб.

Доводимо до відома жителів та гостей міста Луцьк, що інспекторами департаменту муніципальної варти Луцької міської ради щоденно проводиться робота з метою виявлення та фіксації порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів.