Новини

Росія перекидає до Білорусі ядерну зброю малої дальності

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія вже розпочала переміщувати частину своєї ядерної зброї до Білорусі, а саме ракети малої дальності.

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив на пресконференції з президентом Португалії Марселу Ребело ді Соузою, повідомляє Associated Press.

«Я розповідав президенту (Португалії Марселу Ребелу де Созі — ред.) про реалізацію заяв Путіна щодо переміщення тактичної ядерної зброї рф на територію Білорусі… Дійсно, цей процес відбувається, ми це фіксуємо», — заявив Дуда під час спільної з португальським колегою пресконференції.

З його слів, подібні дії з боку російського та білоруського керівництв змінюють «архітектуру безпеки» в східній частині Європи та на східному фланзі НАТО.

Водночас Де Соза пообіцяв і надалі підтримувати Україну та інші держави регіону. Він додав, що «взяв до відома занепокоєння Польщі».

Нагадаємо, 25 березня президент Росії Владімір Путін заявив про плани  розміщення тактичної ядерної зброї  в Білорусі. Москва пообіцяла завершити будівництво спеціального сховища тактичної ядерної зброї там до початку липня.

Згодом МЗС Білорусі заявило, що розміщення ядерних боєзарядів РФ на території країни без передання Мінську контролю за ними не суперечить міжнародному праву та повторює практику НАТО.