Волинь Новини

Ківерцівська міськрада купила новенький кросовер за власні гроші, а не за обласні. Фото

Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук нещодавно заявив, що Волиньрада виділила кошти на покупку новеньких кросоверів Renault. Але насправді їх оплатили з міського бюджету Ківерців, а ще частину грошей виділив місцевий медзаклад.

Про це йдеться у договорі, укладеному між Луцьк Експо та КП «Ківерцівський ЦМПД».

21 серпня на офіційній сторінці міськради у фейсбук з’явився допис про те, що центр первинної медичної допомоги закупив за кошт обласного бюджету два автомобілі. Один з них вони передали міській раді. Пізніше мер повідомив, що сам користується автівкою, бо його машина в ремонті.

«Повідомляємо про те, що комунальне підприємство Ківерцівського центру первинної медичної допомоги Ківерцівської міської ради днями придбало за кошти обласного бюджету два легкових автомобілі для потреб даного медичного закладу. У зв’язку з необхідністю один з придбаних автомобілів було тимчасово передано на баланс Ківерцівської міської ради», – йшлося у дописі.

Скриншот дописуСкриншот допису

Перемогла у тендері на закупівлю легкових автомобілів компанія Луцьк Експо, яка й продала лікарні два кросовери Renault. Проте розрахувалися з фірмою не з бюджету області. Ціна за дві автівки становила понад два мільйони гривень, з яких 1,5 мільйона виділили з місцевого бюджету, а ще 512 тисяч гривень пішло від медзакладу.

Скриншот з договору між компанією та лікарнеюСкриншот з договору між компанією та лікарнею

До слова, закупили автомобілі марки Renault Koleos та Renault Express, вартість першого – понад 1,2 мільйона гривень, а другого – майже 800 тисяч. На баланс Ківерцівської міськради віддали саме дорожчий автомобіль, яким і користується мер Олександр Ковальчук, бо його службова автівка – у ремонті. Крім того, за словами пана Олександра, іншим транспортним засобом їздить начальник КП «Ківерцівський ЦМПД» Олесь Марищук.